2006-02-03 07:20:25• hírek • Szatmár.ro

Előjáték:  lespórolni veszélyes

357.jpgA nők többre vágynak az előjátékból, a férfiak inkább lespórolnák.

A nők többre vágynak az előjátékból, a férfiak inkább lespórolnák. Jó, ha tudjuk, a két nem különbözik: nem mindig lustaságból vagy hidegségből nem adja meg a másiknak azt, amit az akar.

A szex az agyban kezdődik, állítják pszichológusok. Ezért kell az előjáték. Csak sajnos ezt hiába tudja ma már szinte mindenki, vagy nincs rá elég idő és figyelem, vagy nem tudják, hogyan kell csinálni. És nemcsak a férfiak, sokszor a nők sem tudják, mit akar a párjuk.

Az emberek nem fordítanak elég időt az előjátékra – mondják a szexuálpszichológusok. A szex manapság egyre inkább hasonlít egy numerára - gyorsan akarnak kielégülni, mindegy, kivel. Kinek van ideje egy egész napot a kellemes esti együttlétre áldozni. Keveseknek, pedigegy szokatlan hely, egy váratlan kezdeményezés, egy jól megválasztott "kezdeményező mozdulat" sokszorosára fokozza az élményt.

„Imádom, amikor a konyhában húst panírozok, a párom odajön a hátam mögé, és elkezdi csókolgatni a nyakam" - meséli Anita, aki fiatal házasként még élvezi férje osztatlan figyelmét.Az előjáték fenomenálissá teheti a jó szexet, és ennek nemcsak lelki, hanem fiziológiai oka is van. Több vér áramlik a nemi szervekbe, az egész vérkeringés felgyorsul, minden érzékszervünk érzékenyebbé válik.
Nem csoda, hogy a megkérdezett nők 80%-a azt nyilatkozta, hogy minél több az előjáték, annál intenzívebb az orgazmusuk.

                               

Elsuttogott óhajok

A nők utálnak arról beszélni, mit szeretnek az ágyban. Inkább elégedetlenkedve sóhajtoznak, vagy kezükkel irányítanak. A férfiak szex után utálják azt hallani: na ezt jól eltoltad, nem élveztem az egészet. Ám aktus közben nem bánják, ha a nő kimondja, mit akar. Nekik az számít, hogy a nő utána elégedett legyen, ezért amíg a szeretkezés tart, igazodnak.
Néha a férfiaknak világosan meg kell mondani, mint akar a nő - vallja sok szexuálpszichológus. Ez nem is olyan nehéz! Nem azt javasoljuk, hogy katonai vezényszavakat mondjon: minden irányítás suttogva hangzik el, a suttogás önmagában is erotikusan hat a férfiakra.

 

Ideális – 10-20 perc

A nők utálják azt az érzést, hogy a férfi gépiesen elbabrál rajtuk, hogy aztán minél hamarabb rátérhessen a lényegre. És a férfiak? „Néha elönt a vágy, hogy a falhoz szorítsak valakit és aztán három perc alatt végezzünk.De azt is megtapasztaltam, mennyivel jobb a szex, ha negyed órát csak azzal töltünk, hogy felfedezzük egymás testét . Óriási érzés – az egómnak is jót tesz –, amikor egy nőnek attól jó, hogy simogatom" - mondja Endre, 30 éves fiatal apuka. A férfiak egyharmada ennél is többet ad, ők fél órát szánnának egy kimerítő előjátékra.

Nők – deréktól felfelé

Az előjáték minősége is számít. A nők harmadát az izgatja fel, ha partnere a nyakát és a vállát csókolgatja. Ötödükik az orális szexet kívánja legjobban, és mindössze 11% hogy szereti, ha simogatják.

A nyak bőre érzékeny és tele van idegvégződésekkel, emiatt kifejezett erogén zóna. Arról nem is beszélve, hogy több nő elégedett a nyakáva, mint például a csípőjével vagy a derekával. Fontos erogén zóna az arc is, amelyről a szeretkezés hevében a férfiak gyakran elfeledkeznek.

Mindkét nem azt teszi a másikkal, amit ő is meg szeretne kapni: a férfi rögtön a lényegre tér, mert arra vágyik, hogy a nő a hímtagját érintse. A nő apró csókokkal érinti a férfit, mert ő meg ilyeneket szeretne kapni. Nem csoda, hogy gyakran mindketten csalódnak. A nő úgy érzi, csak taperolják, a férfi pedig azt, hogy minek szépeleg a partnere az unalmas puszikkal, biztos nem is kívánja őt, hiszen akkor inkább ráugrana a nemiszervére.

 

Nem kell a pornó?

Meglepő, de a férfiak több mint fele tökéletesen megvan pornófilmek nélkül. Igazi kapcsolatban nem igazán vágynak piszkos erotikára. Sokszor romantiukusabbak, mint a nők. Azt sem szeretik, ha a nő csúnyán beszél, trágár szavakat használ. Ne becsüljük alá a legfőbb tevékenységeket: mindkét nem szeret csókolózni, és a férfiak szeretnek gyönyörködni a meztelen női testben. Ezt sok nő nem hagyja, mert szégyelli magát. Butaság. Ezek mellé jöhetnek a változtatások: a helyszínben, a pózokban, néha szerepcserés szexuális játékokban.

 

Urak – deréktól lefelé

A férfiak kedvenc előjátéka az orális szex. Egy férfi akár hűtlen is lehet, ha ezt nem teszi meg neki a párja. Azt várják, hogy a nő őszintén kedvelje az orális szexet, ne kötelességből végezze. - A kéj, amit ezáltal kapnak, nemcsak fizikai - magyarázza a szexuálipszichológus -, hanem lelki is.Azt jelenti számukra, hogy partnernőjük teljes egészében, minden porcikájukkal együtt elfogadja őket.

A férfiak egynegyede nemcsak kapni, de adni is szereti az orális szexet. Több férfi sorolta a cunnilingust az előjáték legkedveltebb részéhez, mint ahány nő. Amikor azt kérték tőlük, hogy írják le a kedvenc előjátékpózukat, legtöbben a kölcsönös, egyszerre történő orális szexet nevezték meg. Sajnos pont ez az, amit a nők nem igazán kedvelnek. Mivel a nőknek koncentrálniuk kell saját kielégülésükre, nem szeretik ezt a "szimultán" játékot. A magukat könnyebben elengedő férfiak ezt nem nagyon értik.

A nőket kevésbé lelkesíti az orális szex, mindössze 5%-uk szeret foglalkozni manuálisan vagy szájjal a férfi nemi szervével. Hogy miért, arról álljon itt Éva, egy egyébként szerelmes fiatal lány véleménye: „Gépies. Ha nem ritmikusan csinálom, nem élvez el a párom, így meg semmi poén nincs benne, mintha csak valami prosti lennék.” Ilyen esetekre ajánlott, hogy váltogassák a pozitúrákat, vegyenek fel álló és ülő helyzetet is, a nő tegye a férfi kezét a mellére. Ha a férfi ránéz a nőre, vagy tapintja, nem fog mozdulatlanul feküdni.

 

A nők 5 legkedveltebb előjátéka

Nyak és váll csókolgatása
Orális szex (kapni)
Csókolózni
Altest érintése
Mell érintése
A férfiak 5 legkedveltebb előjátéka
Orális szex (kapni)
Orális szex (adni)
Gyönyörködni a meztelen női testben
Nyakat csókolgatni
Csókolózni

 kiskegyed


PCH

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: